All natural


De fleste ser fleste ser best ut, uten sminke.

Så lenge man har Photoshop.Embrace your beauty ♥
[ironi] 

Så, hva synes du? Er folk penest med eller uten sminke?

Lykke Sofie - 10 måneder


10 måneder er hun blitt, og permisjonen min går mot sin ende. Det er utrolig hvor fort de siste 10 mnd har fløyet forbi, og nå har hun allerede gått 3 dager i barnehagen. Hun er blitt så stor og flink, og det har vært utrolig morsomt og se utviklingen hennes hele veien. Hun er en sta, trygg, smilende, av og til litt sjenert, høylytt, tullete og aktiv liten jente, og det skal bli morsomt å se i årene videre hvordan hun utvikler seg. Utifra hvordan personlighet hun har nå, så har jeg mine anelser om en litt kranglete tenåringsjente, men det kan fort snu ;-)

Vi var jo på helsestasjonen igår, men det vare bare sånn barselgruppetime + at Lykke ble veldig trøtt og sliten mens vi var der, så jeg måtte dra før det over, og da fikk jeg ikke veid henne eller noe. Men det ser ut som hun går opp i vekt ihvertfall , så jeg regner med at alt ser ok ut på den fronten. 


MILEPÆLER
(Det i fet skrift gjelder for Lykke) 

Kommunikasjon og sosial utvikling

 • Kan plutselig vise frykt for fremmede.
 • Uttrykker seg stadig mer verbalt og viser tydelig at det forstår mange ord.
 • Begynner å demonstrere sin uavhengighet og teste grensene.

Sanser og motorikk

 • Barnet krabber nå raskt og kontrollert og trener iherdig på neste store milepæl: å kunne gå selv. Balansen blir stadig bedre, og noen barn kan nå stolt vise at de klarer å gå når de holder seg i noe, f.eks en stødig gåvogn. Det er vanskeligere å sette seg ned fra stående stilling enn å reise seg. Først når barnet kan holde seg med én hånd uten å miste balansen, og kan stå litt alene, kan det synke ned i sittende stilling. - Siden hun er forbi disse stadiene, og kan det veldig godt, så fremhever jeg det ikke.
 • Barnet klarer nå å krabbe opp på lave ting, som et trappetrinn eller en lav krakk. Dette kan medføre en viss risiko. Balansen er ikke så god ennå, og barnet klarer ikke alltid å beregne hvor det lander hvis det vil sette seg på krakken eller trappetrinnet. Dessuten husker ikke barnet særlig godt ennå og blir lett distrahert. En må derfor regne med noen fall. - Forbi disse stadiene, og kan det veldig godt. 
 • Er mer mobil og nysgjerrig og derfor kanskje litt mindre samarbeidsvillig når dere skal skifte bleie eller spise.

Interesser og aktiviteter

 • Barnet liker å utforske ting som kan puttes oppi noe og tas ut igjen. En boks med klesklyper er helt topp. Én etter én blir klesklypene pukket opp og studert, og når boksen er tom, legges de gjerne pent oppi igjen.
 • Elsker å tulle og tøyse - latteren sitter løst!
 • Ting med "hengsler" er også interessante. Det kan være døren til kjøkkensklapet som kan åpnes og lukkes, en sprett-opp-leke med lokk som kan tas opp og igjen, eller sidene i en bok som skal snus og vendes på gjentatte ganger og studeres nøye.
 • Liker å leke titt-titt-leker og gjemmeleker.
 • En kjøkkenskuff i passe ståhøyde, fylt med ufarglige saker som treskjeer, kakeformer ol. er vanligvis svært populært. Innholdet kan byttes ut og andre ting puttes oppi når interessen avtar. NB! Pass på at barnet ikke klemmer fingrene hvis skuffen går igjen.
 • Blir stadig mer opptatt av detaljer på leker og gjenstander.

Hun er ganske langt forbi de motoriske milepælene som står for denne mnd, og hadde vel egentlig passert de ved 8 mnd. Hun setter seg oppå krakker, klatrer opp trapper og er som regel helt stødig på det. I trapper så følger vi selvfølgelig etter rett bak henne i tilfelle uhell ;-)


Flinke lille Lykke :-)

 

Alene i barnehagen


Våkner av småsutring fra Lykke, og begynner å tenke på hvor rart det er at hun er våken så tidlig av seg selv. Hun pleier jo ikke å våkne før hvertfall 9, og ringeklokken som ikke hadde ringt enda var jo satt på 08.30. Jeg våkner, sjekker telefon min, ser på klokka, og tallene som lyser mot meg er 09.54! Altså 6 minutter til vi skal være i barnehagen. Det er bare andre dagen, og jeg har allerede greid å forsove meg! Jeg hopper opp av senga fortere enn noen gang, springer ut på kjøkkenet for å lage en flaske til Lykke som hun kan drikke mens jeg kler på meg. Selvfølgelig greier jeg å velte ut hele flasken rett etter jeg har laget den, og må lage en ny. Gir flasken til Lykke, kler på meg, finner klær til Lykke, kler på henne samtidig som hun drikker og kommer meg ut av døra og bort i bilen. Vell satt i bilen ser jeg at Lykke mangler smokken, og må springe inn igjen for å hente den. Ca 20 minutter forsent tropper vi opp i barnehagen, Lykke antagelig litt småforvirret av en hektisk morgen, og jeg stresset som en hund med separasjonsangst i bur. Heldigvis greide jeg å tenke oppi alt stresset sånn at jeg fikk ringt til bhg og sagt ifra at vi ble litt forsinket. 

Jeg takker høyere makter for at barnehagen er rett nedefor leiligheten og at det tar 1 minutt å kjøre dit. Gud så innmari flaut altså, men hva forventer man når man ikke sovner før ca. halv seks på morgenen? Jeg trodde aldri jeg kom til å sove forbi alarmen på telefonen, men da vet jeg det, og må nå herved ordne meg en høyere og mer irriterende alarmtone. 

Vel møtt i barnehagen, har Lykke det så travelt at hun ikke bryr seg i det hele tatt om hvor jeg befinner meg. Det første hun gjør er å gå bort til noen leker, og setter seg blid og fornøyd der. Jeg blir enig med personalet om jeg egentlig bare kan dra, siden hun er så trygg, så hun får prøvd seg et par timer alene. Jeg sier hadet, noe hun såvidt registrerer, og går ut. Sååå, da har jeg plutselig to timer å slå ihjel... Jeg bestemmer meg for å hente hunden og kameraet å gå en tur, sånn at tiden blir brukt fornuftig. På turen blir jeg oppringt av bhg som kan fortelle meg at alt går kjempebra, og at Lykke koser seg. Utrolig deilig å høre!

Nå er jeg ferdig på turen, og sitter hjemme, og selv om det er litt behagelig med et par timer alene, så merker jeg at det er noe som mangler. Men nå skal jeg ned igjen om 20 minutter å hente henne, fordi vi skal på 10 mnd kontroll på helsestasjonen. Alt i alt en hektisk start på dagen, og jeg håper med det at jeg for guds skyld greier å sovne til rimelig tid inatt, og ikke forsover meg igjen imorgen. Wish me luck!


// Noen bilder fra turen, og trøttetrynet mitt ;-)

Noen andre enn meg som forsover seg til tider? ...

Første dag i barnehage!


Da var første barnehagedag vel overstått, og jeg ser faktisk fram til imorgen og ny dag!

Det gikk over all forventning, og Lykke ville nesten ikke være med meg hjem når vi skulle dra. Hun fikk være igjen på avdelingen mens jeg ble vist rundt, og hun kunne virkelig ikke brydd seg mindre om hvor jeg var. Hun kikket etter meg når hun så at jeg var der, og kom bort, men sprang like fort avgårde igjen. Så det er veldig deilig for meg som forelder å se, og jeg tror hun kommer til å trives! Fikk høre at hun virket som en veldig trygg liten jente, og det har jeg også forsåvidt jobbet med å få til også. Jeg har alltid latt andre håndtere henne fra hun var liten, slik at hun ikke skulle være totalt avhenigi av oss foreldre, og det ser ut som det har funket. Alt i alt en super første dag i bhg!

Etter en og en halv time i bhg, dro vi hjem og Lykke fikk lunsj, også tok både hun og jeg oss en liten formiddagslur. Etter vi hadde sovet litt over en time våknet Lykke, og vi sto opp, kledde på oss og dro på kjøpesenteret en tur. Jeg fant jo plutselig ut at jeg måtte få tak i noe til å merke klærne hennes med + at vi trengte et par ting til. Så nå skal jeg bruke resten av kvelden på å sortere og merke klær. Tenker å ha en skuff med bhg klær, og en skuff med klær som jeg ikke vil hun skal ha i bhg. Jeg tenker at det nok er best å bruke behagelige klær som joggebukser osv i bhg, så slipper alle de "finere" klærne hennes  bli slitte der. Så jeg har litt av en jobb foran meg i kveld, for det er jo ikke akkurat sånn at hun har lite klær... 


// Klar for første dag i barnehagen!

//Fikk dessverre ikke lvo å ta bilder i barnehagen, noe som er forståelig mtp de andre barna, så da får dere bare litt andre bilder fra dagen. Ser dere de kleshaugene? Ja, de skal jeg sortere og merke iløpet av kvelden.. blæ.


// Og et bilde jeg tok av Lykke igår når jeg testet ut det nye kameraet mitt ordentlig. Er ikke bare bare å få hu til å sitte i ro oppå en stol altså...!

Hvordan gikk første dag i bhg for dine barn? 

Good mornin'


God morgen alle som ikke har vett nok til å sove lenger! 

Fra idag starter jeg med å komme meg inn i faste rutiner igjen, etter 2 uker med med mye soving utpå dagen da Arild har vært hjemme fra jobb. Greide heldigvis å sovne forholdsvis tidlig inatt, sånn at jeg kom meg opp imorrest, og rakk jobben. Er faktisk ganske stolt over meg selv at jeg aldri kommer forsent på jobb, for det har jeg nemlig ikke samvittighet til, haha. Så får jeg håpe at jeg ikke sliter noe særlig med å sovne inatt heller, og kommer meg opp imorgen igjen, siden Arild da skal tilbake på jobb. Og fra mandag er det full rulle med barnehage og det hele, så da gjelder det virkelig å kjøre hardcore rutiner framover. 

På jobben har vi varetelling nå, så etter dette innlegget et skrevet, så blir det varetelling mellom kundene. Vi er jo ikke en kjempestor butikk, men er en del varer her, så det er nok å henge fingrene i, ihvertfall. Så da håper jeg også jobbdagen går fort, siden jeg har endel konkret å gjøre. Men nå får jeg nesten sette igang med varetellingen, så kanskje jeg får tatt en del før dagen er omme! Vi blogges ;-)


Smiil :-D

Godt nytt år!


Ojsann, der forsvant jeg vist fra bloggen en liten stund... Har vært så utrolig mye greier i jula, så jeg fant bare ikke ork til å blogge, så da ble det en liten pause. Men nå klør det litt i fingrene igjen, og jeg er back on track!

Jula har gått utrolig fort, og den var over før jeg i det hele tatt viste at den var her. Etter julaften så har det også vært fullt kjør, og plutselig var nyttårsaften her, og vi ønsket 2014(!) velkommen. Jeg kjenner jeg blir helt svett av tanken på hvor kjapt dette året har gått, og det føles ikke ut som det er mer enn et par mnd siden jeg satt i janaur 2013, og syntes det var helt sykt hvor fort 2012 hadde gått. Jeg har ihvertfall kost meg veldig i jula, og i romjula, men jeg er også glad det er over. Nå må jeg bare få ræva i gir, sånn at jeg blir ferdig å planlegge bryllupet før det skal stå i april, begynner nesten å frykte at jeg ikke kommer til å rekke det. Første steget er ihvertfall å sende ut alle innbydelsene, og det SKAL være gjort innen den 10 januar!

Som sagt så går tiden farlig fort, og allerede på mandag begynner Lykke i barnehage. Selv tror jeg det kommer til å gå helt fint, mens pappaen nok er en smule mer nervøs. Tror kanskje det er greit at det er jeg som skal være på tilvenning i bhg, og ikke han, for og si det sånn ;-) Så til uka blir det inn i ordentlige rutiner, og det passer jo fint siden jeg begynner på skolen igjen den 20'ende også. Vi skal også til helsestasjonen på 10 mnd kontroll med Lykke på tirsdag, så jeg tenker å ta en sånn "månedsoppdatering" på Lykke etter vi har vært der. Så får vi se om hun har lært seg noe nytt denne mnd. 
// Slenger med et par kollasjer med bilder fra julaften, og nyttårsaften. Alt i alt mange koselige minner og ta med seg videre, takk for et flott 2013 alle sammen!

#jul #nyttår #baby #barnehage #bryllup #bilder

Les mer i arkivet » April 2014 » Februar 2014 » Januar 2014


19 år - gift og mamma til lille Lykke Sofie som er født 08.03.2013. Hverdagsblogg med et lite innslag av foto, som er det jeg stort sett bedriver fritiden med!

Bildene i headeren er tatt av Fotograf Georg Aamodt @ http://www.georgaamodt.com/

For kontakt:
Floppy@live.nohits