Dusj naken, din drittunge!


Curlinggenerasjonen. Generasjonen der foreldrene koster veien, og syr puter under armene på de små gullene sine. Generasjonen som er så skjør, at om det ville blitt krig, så hadde alle lagt seg ned for å dø med en gang, uten i det hele tatt prøve å ta i et tak. De er late, frekke, ufyselige, bortskjemte og ikke minst KRAVSTORE. 

Ja, vi er curlinggenerasjonen, og som ALLE generasjoner før oss, er vi hatet av de eldre generasjonene. Alt var mye bedre før sier de. Det har de sagt i sikkert hundre år, og det kommer antageligvis til å bli sagt i i hundre år til. Og det er greit, noen ting var sikkert bedre før, men takk gud for at vi har kommet oss videre. Jeg ville ikke levd på en tid hvor bilsikring ikke var et tema, hvor røyking ikke var skadelig og alkohol ble brukt som vann. Med tiden kommer også kunnskap, nemlig.

Jeg kan også være tildels enig i at vi er en type curlinggenerasjon, som får det meste servert på sølvfat, og at vi generelt sett ikke må jobbe så hardt for ting lenger. Og jeg er enig i at det er en skremmende retning, da vi også en dag skal ta over verden, og prøve å føre den videre. Noe som kan bli vanskelig hvis vi aner hva ordet selvstendig betyr engang. Men jeg velger å tro, at de fleste av oss har et snev av sunn fornuft, og at det kommer til å gå sånn noenlunde greit uansett. 

Men igjen, har jeg altså greid å la meg provosere så hinsides av den eldre generasjonen. Denne gangen også på internett, som vanlig, da det er her de virkelig ytrer sine meninger om så mangt. Og denne gangen er det dusjing etter gymtimen på skolen, som er temaet. 


//Bilde: Google.no


Vi kunne lese i Romerikets blad for noen dager siden, at det skulle bli fremmet forslag i kommunen om å lage separate dusjavluker i garderoben på alle ungdomsskolene i Skedsmo, og at det ble støttet med flertall å ta en utredning av problemstillingen. Elever som ikke dusjer etter gymmen, eller som ikke har gym i det hele tatt for å slippe dusjen, er blitt et problem, og noe må gjøres. Politikerne mener det er kroppspress som er grunnen, mens de eldre som sitter i kommentatorfeltene mener det rett og slett er bortskjemte ungdommer. 

"Dette var ikke et problem da vi vokste opp, da dusjet alle nakne sammen uten noen problemer!"
"Mesteparten av dagens ungdom er en gjeng med sutrehuer!"

Dette, og mye annet er ytret i kommentarfeltene som et svar til det tåpelige forslaget om å la folk ha dusjingen sin i fred. Det jeg synes er relevant å diskutere i denne saken er ikke kroppspress eller bortskjemte ungdommer, nei, det er INTIMGRENSER. Ja, kroppspress er nok også en liten faktor, men i det store og det hele, så handler nok også dette ganske mye hvor komfortable folk er med å sprade rundt nakne sammen. Vi ville aldri tvunget folk til å kle seg nakne foran andre, i andre sammenhenger, hvorfor skal vi gjøre det på skolen? 

Det er ikke alle som er komfortable med å kle seg naken i det offentlige rom, noe som burde være forståelig for det fleste, da kroppen vår er det mest private vi har. Vi lærer fra barneskolen av at det er vår kropp, og vi bestemmer over den, men så skal vi plutselig bli tvunget til å dusje nakne sammen med andre mennesker? Er ikke dette litt selvmotsigende?

Alle har forskjellige intimgrenser, og noen har ikke noe imot å kaste klærne hvor som helst, og når som helst, mens noen såvidt tør å kle av seg foran ektefellen sin en gang. Dette må respekteres. Det handler ikke om at vi er botskjemte, eller at vi sutrer, det handler om at vi ikke liker å vise det mest private vi har, til hvem som helst. Og selvfølgelig var dette også et problem på 70-tallet, det vil være naivt å tro at alle på 70-tallet var komfotable med å dusje nakne med andre mennesker. 

Nå må de bitre gamlingene slutte å kalle de yngre for sytepaver, med en gang noe holder på å forandre seg til det bedre, og heller lære seg å leve med at verden går videre. Og nå er vi kanskje kommet til et punkt hvor vi begynner å tenke på hver enkelts intimsone også, er ikke det bare bra? Er det ikke bare bra at skolene tilrettelegger så flest mulig, skal gjøre det best mulig? Jeg skjønner at dere synes det mangler disipling, men det er bare å innse at spanskrøret aldri kommer tilbake i den norske skolen. Og godt er det, for da hadde de fleste vært så oppbanket at de ikke kunne hatt gym i det hele tatt. 

Og bare for å ha vårt på det rene; det er DERE som har gjort oss til en curling-generasjon, vi ble ikke født sånn ;-)


//Bilde: Google.no

Har forresten en spørsmålsrunde gående, sjekk den ut HER.

#curlig #generasjon #dusj #naken #internett #kommentar #intim #grenser #skole #ungdom #mammblogg

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar19 år - gift og mamma til lille Lykke Sofie som er født 08.03.2013. Hverdagsblogg med et lite innslag av foto, som er det jeg stort sett bedriver fritiden med!

Bildene i headeren er tatt av Fotograf Georg Aamodt @ http://www.georgaamodt.com/

For kontakt:
Floppy@live.no
hits ♡ Design av Tonjemt ♡